Vinurile și muzele pagâne

Cel de-a treila și (până în toamnă ultima) degustare de vinuri la care am participat și a cărei descriere ajunge în arhivele acestui blog i-a avut ca protagonisti pe cei de la Dobra Wine - Pogany și pe cei de la Delaco.

Evenimentul a avut loc datorită efoturilor depuse de Asociația Bloggerilor Olteni și DictionarCulinar.ro, iar locația a fost pusă la dispoziție, la fel ca data trecută, de cei de la Craft, care aproape au terminat si terasa de la etaj, unde, din ce am priceput eu, vor avea loc și ecranizări de film. Happy happy joy joy time. 

Degustarea a curpins combinațiile de mai jos:

1. Sauvignon Blanc demisec – Mozzarella Delaco
2. Traminer Roz Sec – Havarti Delaco D'Exceptie 
3. Cadarca Rose Sec – Cascaval Sofia Delaco 
4. Merlot Rose Demidulce – Brie au bleu - Ile de France
5. Pinot Noir Sec - Grana Padano Delaco D'Exceptie

6. Fetească Neagră Sec - Irish Cheddar Delaco D'Exceptie 

Fiind deja vară (temperaturile de afară zic asta, nu eu) gusturile mele pentru vin încep să se modifice. Dacă în mod normal prefer vinurile roșii, tari și seci, alea de dau cu tine de pământ...odată cu venirea verii încep să înclin balanța în favoarea vinurilor rose seci și demi-seci. Nu e de mirare atunci că asociarea mea favorită din toată povestea a fost cea cu numărul trei, pe picior de egalitate cu patru, un vin rose atat de roșu și aromat că aproape că am convingerea că multe (dacă nu toate) gagicile care îl
întâlnesc, îi pică în plasă. 



Revenind...numele vinului serii mele este Cadarca Rose sec. Din ce m-am mai documentat, soiul ăsta de vinuri nu este chiar popular la noi în țară în rândul producătorilor, lucru care nu mă bucură în mod deosebit. Ce-i drept, de fetească am tot auzit, dar de Cadarca a fost prima dată. Spre deosebire de vinul cu numărul 4, Cadarca este ceva mai deschisă la culoare și are un miros puțin condimentat, înțepător. Merge bine cu siguranță servit răcit bine, în pahare largi, alături de discuții lungi și boeme între gagici. Partea mai puțin bună este că momentan acest vin nu se găsește la noi în oraș, așa că dacă sunteți amatori de vin, dați like paginii de Facebook și ne punem la coadă până la pornirea magazinului online. 

Despre cașcavalul Sofia v-am mai povestit. Este un cașcaval cum trebuie, fără a fi exagerat de dulce, de iute. Gust bun, textură bună, adjudecat! Pentru mine, de această dată a fost și semnalul că ar trebui să cam încetez cu brânza. Deși sunt o mare amatoare de brânzeturi, vara stomacul meu decide că este momentul să devină foarte sensibil, iar dacă exagerez combinând prea multe tipuri, ajung în aceeași situație ca vineri, când nu mi-am părăsit căminul din cauza unei indigestii cumplite. 

Per total mi-a placut și această întâlnire. Consider că avem multe de învățat când vine vorba de consumul vinului și tocmai de aceea ar trebui sa existe o legătură mai strânsă între consumatori si producători/distribuitori. 






Comments

Popular Posts