Cum să folosești oglinzile pentru a crea un spațiu elegant - Tutorial

Cum vremea de afară ne ține în case, în ultima vreme atenția mi s-a îndreptat către spațiul în care locuiesc.
Un spațiu curat și bine organizat iți dă o stare generală de bine, un bun exemplu în acest sens fiind japonezii, care au creat din amenajarea camerelor o adevarată artă.

Cum spațiul de care dispun nu este foarte mare, pentru mine este important ca lucrurile din cameră să aibă câteva elemente cheie:
1. Să fie funcționale. Totul trebuie să se potrivească asemeni unui puzzle atunci când ai puțin loc la dispoziție. Vrem nu vrem, nevoile sunt multe, iar noi vrem să evităm aglomerarea.
2. Să fie accesibile. O bună variantă este DIY (do-it-yourself), cu puțină răbdare și resurse limitate poți crea lucruri unice.
3. Să arate bine. Cum spuneam, un spațiu atrăgător te face mai fericit. Un aspect frumos nu este totul, dar este important. 

De la începutul anului mi-am îndreptat atenția înspre birou/spațiu de machiaj. După ce primul proiect al anului a fost o oglindă de machiaj, am considerat că și organizatorul de birou ar merita un upgrade, sertare cu oglinzi.

Materiale de care ai nevoie:
- un organizator cu sertare
- oglinzi 
- superglue/ lipici

Instrumente de care poți avea nevoie:
- patent 
- lavetă 
- un carton (folosit ca suprafață de lucru)
- cutter
- pistol de lipit la cald

Ține minte! Lista instrumentelor necesare este una orientativă. Totul deprinde de dimensiunile sertarelor, ale oglinzilor, de modul în care dorești să le lipești etc. 

1. Scoate sertarele din organizator și șterge-le bine de praf. 


2. Îndepartează manerele de pe sertare și șuruburile cu care sunt atașate. Pregăteste oglinzile. Oglinzile folosite de mine sunt, în fapt, coastere. A fost nevoie să îndepartez cu un cutter siliconul anti-alunecare de pe spate.

3. Măsoară de zece ori și taie o dată. Același principiu se aplică și aici. Înainte de a începe lipirea, asigură-te că toate elementele se potrivesc perfect și nu mai sunt necesare ale ajustări. 

4. Lipește oglinda pe suprafața sertarului și aplică presiune pentru 20-30 secunde pentru a te asigura că totul rămâne la locul lui. Procedează la fel și cu manerele (dacă sertarele tale nu au manere inițial, poți găsi destul de multe modele drăguțe la magazinele de bricolaj).


5. Bucură-te de organizatorul tău super sofisticat! 

Vezi? Este atât de simplu! Și asta este doar o variantă, posibilitățile fiind nelimitate. Eu am ales să continui ideea și să mai pun încă două coastere oglindă sub lumânări și să adaug elemente argintii. 

Comments

Popular Posts